23948sdkhjf

Marie Nygren om nya vd-rollen på KF

Högst Service Score i handeln fem år i följd. Nu ska Systembolagets vice vd leda KF mot starkare resultat: ”Skapa förutsättningar”.

Kooperativa Förbundet (KF) har i dag gjort klart med Marie Nygren som ny vd. Hon efterträder Anders Dahlquist-Sjöberg som varit tillförordnad vd sedan tidigare vd:n Tommy Ohlström tog över ordförandeklubban. Hon tillträder i sommar.

Det känns oerhört spännande och stimulerande att komma tillbaka, säger Marie Nygren till Fri Köpenskap.

Hon kommer närmast från posten som vice vd för Systembolaget där hon även ansvarat för områden som:

  • Kommunikation.
  • Sortiment & Inköp.
  • Varuförsörjning. 
  • Erbjudandeutveckling.

Tidigare har hon lång erfarenhet från Coop. Förutom en tidigare karriär som butikschef var hon med och startade upp Coops franchisetagare och var vd för Stor och Liten, KF:s koncept som år 2000 såldes till BR Leksaker. Hon har tidigare även varit kategoriområdeschef för specialvaror, färskvaror och kolonial på Coop Sverige.

Min uppgift nu blir att verkställa den strategi som lagts och skapa förutsättningar för bättre resultat.

Vad blir underkategorierna?

Första steget blir att sätta mig in i jobbet så exakt vilka förändringar det blir är för tidigt att säga.

Vad tar du med dig från Systembolaget?

Från Systembolaget tar jag med mig den fantastiska förändringsresa som vi gjort när det kommer till kundservice. Vi har jobbat stenhårt med det och också sett tydliga resultat av arbetet. Förutom en andraplats 2018 har Systembolaget fått högst Service Score inom 17 branscher fem år i följd och presterat fantastiskt i kundnöjdhetsindex.

Hur har ni lyckats med det?

Det handlar om att jobba med ledarskap genom hela organisationen hela vägen ned till butiksgolvet. Att få alla anställda att sträva för en hög servicegrad är oerhört viktigt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125