23948sdkhjf

Coop öppnar första kontantlösa butiken

Coops nya Stockholmsbutik testar flera digitala betallösningar.

I fredags kommunicerade Coop att man öppnar tre nya butiker och totalt 18 butiker under 2019. En av dem, den 550 kvadratmeter stora butiken i Sundbyberg, får en spännande överraskning. Den blir nämligen helt kontantfri. Kontantfria butiker har testats bland annat av Ikea men det här är Coops första försök. 

Vi vill testa den här typen av koncept och vi tror att läget är helt rätt, säger Joakim Pöyry, distriktschef i Stockholm för Coop Butiker & Stormarknader, till Fri Köpenskap.

Butiken öppnar i maj och kommer att ligga mitt emot Hemköp vid Sundbyberg Centrum där tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och buss finns tillgängligt. Området domineras av kontor.

Det är främst kunder som är på väg till eller från jobbet som kommer att handla och vi tror att den absoluta majoriteten gärna handlar kontantlöst. Vi utreder även andra lösningar förutom kortbetalning.

Tempot kommer att bli avgörande eftersom läget är högtrafikerat och kunderna har bussar eller tåg att passa.

Den kontantlösa delen kommer att snabba på hela köpförloppet, konstaterar Joakim Pöyry.

Joakim Pöyry.

Butiken får fyra självutcheckningskassor och mycket fokus läggs på färdiga måltidslösningar för frukost, mellanmål, lunch och middag.

– Salladsbar och packad färdigmat är en del av erbjudandet, men det kommer också att finnas en disk med två separata kassor inne i butiken där kunderna kan köpa pizzaslicar och andra typer av färdiglagad mat.

Utöver färdigmaten blir fokus färskvaror och kompletteringsprodukter. Det ska till exempel vara enkelt att köpa och ta med sig ingredienserna till kvällens middag.

Inte minst kommer det att finnas ett stort sortiment av Änglamark-produkter, konstaterar Joakim Pöyry.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126