23948sdkhjf

Icas vd: ”Majoriteten av tjänsterna kan påverkas innan sommaren”

200 tjänster hos Ica Sverige ska bort. Tjänsterna är spridda över hela företaget.

Som Fri Köpenskap kunde berätta tidigare i dag, måndag, har Ica Sverige beslutat att avveckla 200 befintliga tjänster, inklusive vakanser.

Dagligvaruhandeln förändras snabbt och därför är det naturligt att se över våra arbetssätt. Det här är ett sätt att frigöra medel, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige till Fri Köpenskap.

Tjänsterna kommer att avvecklas gradvis men merparten beräknas omfattas innan sommaren. Innan årsskiftet ska 200 tjänster vara borta.

Majoriteten av tjänsterna kan påverkas innan sommaren och det rör sig om tjänstemän spritt över hela företaget exklusive logistik. Huvudsakligen från huvudkontoret i Solna men även affärsservice i Västerås påverkas.

Förändringen beräknas enligt Ica Sverige frigöra 180 miljoner kronor årligen till andra investeringar.

Är detta ett led i att finansiera Ocado-lagret?

Det handlar om flera delar. Digitaliseringen är en del. Att bygga upp en stark analysenhet och att utveckla oss inom konceptet måltidslösningar är andra.

I dag klockan 13.00 meddelades personalen.

Hur har de tagit det?

Det är klart att det finns en oro bland vissa att man ska drabbas men jag upplever också att det finns en förståelse att förändringar krävs för att utveckla verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093