23948sdkhjf

Första butiken med virtuell köttmästare

City Gross nya medarbetare är ett hologram – se filmen.

City Gross i Staffanstorp har fått en ny köttmästare i butiken, en virtuell sådan. På håll ser det ut som en människa, eller en pappfigur men när kunderna närmar sig köttmästaren börjar han att tala och röra på sig.

— Det ser ut som ett rörligt hologram men det är en riktig köttmästare som vi har filmat som pratar och som reagerar när kunden närmar sig, säger Christian Callert, kommunikationschef på Bergendahls Food till Fri Köpenskap.

Den virtuella köttmästaren kan svara på frågor via en konsol och är tänkt att kunna ge mer information till kunderna som är svår att kommunicera endast via skyltar och ska fungera som ett komplement till de riktiga köttmästarna som finns på plats i butiken.

— Vi har ett väldigt stort och omfattande kötterbjudande som ibland kan vara svårt att informera om med endast skyltar och då är det bra att ha något som gör att man sticker ut lite, säger Christian Callert.

Den virtuella köttmästaren verkar hittills uppskattas av både personal och kunder.

— Han är ett glatt inslag i butiken, en del av kunderna blir lite förvånade och studsar till. Sen har vi sett en liten ökning i försäljningen också, säger butikschef Madeleine Strömdal.

Köttmästaren ska nu testas i en månad framåt och går allt bra finns det även planer på att sprida konceptet till fler butiker och kanske även till fler kategorier. Planer finns även på att göra köttmästaren mer interaktiv och es möjlighet att svara mer ingående på kundernas frågor. Att den virtuella köttmästaren skulle kunna konkurrera ut sina mänskliga kollegor finns det dock ingen risk för.

— Det handlar i så fall om en mer avancerad artificiell intelligens och det har vi varken möjlighet eller ambition för att utveckla, säger Christian Callert.

Se ett kort klipp nedanför:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093