23948sdkhjf

Norsk torsk fylls med vatten och kemikalier

Skickas till Kina för behandling för att återvända till Europa.

I en fransk tv-dokumentär som sändes i söndags avslöjas det hur norsk torsk åker närmare 1 500 mil från Norge till Kina för att sedan återvända i franska butiker - allt för att på olika vis öka kilopriset, det skriver NRK.

I dokumentären med namnet "Mollo sur le cabillaud?", som kan översättas till "Försiktigt med torsken?" visar det utsända kamerateamet hur torsken när den anländer till den kinesiska fabriken skärs upp, fileas och sen medelst långa sprutor injiceras med vatten - allt för att öka kilopriset på fisken.

Teamet som varken fick prata med eller filma de anställda åkte istället till sjömatsmässan Seafood Expo i Bryssel där de utgav sig för att var intresserade av att köpa billig torsk där de vid den kinesiska paviljongen där de genast blev erbjudna att köpa torsk med injicerat vatten.

Teamet blev även tillfrågade om de ville ha torsk med tillsatta kemikalier så som E-451 eller pentanatriumtrifosfat, ett ämne som bleker fisk och får även gammal eller dålig torsk att se helt färsk ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078