23948sdkhjf

Carl-Mikael Bergendahl lämnar Granit

Ska bli mer aktiv hos Bergendahl & Son.

Carl-Mikael Bergendahl har sedan ett par år tillbaka varit vd för inredningskedjan Granit. Nu lämnar han posten för att i stället bli rådgivare i koncernstaben hos Bergendahl & Son. Där ska han arbeta med strategiska frågor och vara aktiv i dotterbolagens styrelsearbete. 

– Uppdraget inom Granit har varit väldigt lärorikt, men går inte att kombinera med att vara en aktiv ägare för en så stor koncern som Bergendahl & Son är idag, säger Carl-Mikael Bergendahl i ett pressmeddelande. 

– Nu är det rätt tid att lämna över till en extern vd samtidigt som jag kan fullfölja planen med att arbeta med mer övergripande frågor inom koncernen.

Han ersätts av Caroline Hjelte som närmast kommer från vd-posten hos Lagerhaus. Hon har även ett långt förflutet i modebranschen. Caroline Hjelte tillträder den 1 februari. 

– Jag är väldigt stolt och glad över att få komma till Granit och Bergendahlskoncernen som jag följt noga under flera år. Granit har haft en fin tillväxt och är ett starkt varumärke som jag ser fram emot att vidareutveckla tillsammans med mina nya kollegor, säger hon i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078