23948sdkhjf

Här får skolbarnen köa till Icabutiken

Vakt släpper in några i taget.

Ica Supermarket Telefonplan i Stockholm, öppnade för drygt ett år sedan. Snabbt visade det sig att butiken fylldes med skolbarn från den närbelägna Internationella Engelska skolan på eftermiddagarna. Det kunde vara hundratals ungar som vällde in till godishyllorna. Kaoset var ett faktum, skriver Stockholm Direkt.

Lösningen? Stolpar med röda rep, och en vakt som släpper in några barn i taget från den långa kön som väntar utanför butiken.

– Vi vill inte vara en fritidsgård men vårt läge har gjort att vi har blivit en samlingsplats. Barnen är snälla men när det samlas hundra barn kring godishyllorna blir ljudnivån enorm och bitvis har det varit väldigt stökigt, säger Ica-handlaren Fredrik Stålnacke till tidningen..

Till och med polisen fick rycka in och prata med barnen och ordna möten med skolan och butiken.

I höstas kom man fram till lösningen med utomhuskö och insläpp, och nu upplever både butiken och skolan att läget lugnat sig.

– Barnen har tyckt att vi portat dem men så är det inte. Alla får komma in men de får gå några åt gången. Det handlar om att vi ska klara av att ta emot den här mängden barn. Alla ska ju till godiset, säger Fredrik Stålnacke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093