23948sdkhjf

Willys lanserar digitala kvitton

Ska minska på pappersförbrukningen med kvitto på nätet.

Willys inför en tjänst som ger kunderna möjlighet att få sina kvitton digitalt istället för utskrivna på en pappersrulle i kassan. Varje år skrivs det ut kvitton på Willys som skulle räcka ett varv runt jorden om de lades på rad.

Willys menar att det finns stor potential till minskad nedskräpning och pappersförbrukning när kunder nu får möjlighet att välja digitala kvitton. Det finns även andra fördelar med digitala kvitton.

– Digitala kvitton är efterfrågat både hos våra kunder och medarbetare. Det blir enklare för kunderna och vi kan spara både på papper och miljön, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

För att få sitt kvitto digitalt, loggar kunden in på willys.se och klickar i en box – och i fortsättningen sparas då kvittot på kundens sida på willys.se eller i Willys-appen. Tjänsten finns tillgänglig från och med januari 2019. Vill kunden någon gång ha sitt kvitto utskrivet i kassan, går det bra att säga till om det.

Enligt Svensk Handel skrivs det ut 1,7 miljarder papperskvitton varje år. Det motsvarar cirka 60 000 träd om året. En ny Sifo-undersökning visar att så många som vart tredje konsument i Sverige, 31 %, skulle föredra att få sitt kvitto digitalt.

Undersökningen visar också stora åldersskillnader vad gäller inställningen till kvitton när man handlar mat. Mer än en tredjedel (36%) av personer 16-34 år svarar att de aldrig eller mycket sällan vill ha ett kvitto, medan motsvarande andel bland 56-79 åringar är 16%.

Sifo-undersökningen genomfördes på uppdrag av Willys under januari månad 2019. En webbaserad undersökning för åldrarna 16-79 år, representativt för Sveriges befolkning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062