23948sdkhjf

De tar över Coops hushållsost

Ersätter Arla - ska producera 440 000 kilo per år.

Coops egna hushållsost har fram tills nu tillverkats av Arla på dansk mjölk, men nu har dagligvarukedjan bytt till den svenska leverantören Gäsene mejeri.

Osten började tillverkas redan i november och har nu börjat nå butikerna. För Gäsene innebär det cirka 4,4 miljoner kilo mjölk, vilket är motsvarande årsproduktion av 450 kor. Totalt är det ungefär cirka 10-12 procent av Gäsenes totala invägning.

– 4,4 miljoner liter mjölk om året är svårt att greppa omfattningen av. Men för oss betyder det att all mjölk från 450 av Gäsene Mejeris medlemmars kossor går åt bara för täcka Coops behov av Hushållsost. Det blir många svenska hagar och betesvallar som kommer att kunna hållas öppna tack vare det här samarbetet, säger Claes Persson, vd för Gäsene Mejeri i ett pressmeddelande.

Gäsene mejeri var i samtal med Coop redan för några år sedan om produktion av hushållsost men då saknades kapacitet men sedan i höstas har Gäsene ökat produktionen med 25 procent. Gäsene mejeri kommer även att stå som tillverkar på förpackningen, vilket inte är så vanligt för EMV-produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188