23948sdkhjf

Ica minskar utsläppen

Men backar på andra områden.

I Icas senaste hållbarhetsrapport framgår det att kedjan lyckats minska sina koldioxidutsläpp med 61 procent i jämförelse med utgångsåret 2006, vilket är bättre än förra årets minskning med 51 procent. Ica har som mål att bli helt klimatneutrala till år 2020.

– Ser vi till utvecklingen under 2018 märker vi att minskningstakten bromsat in något, till delar drivet av ökade transporter och ökad energiförbrukning – men också som en följd av lägre andel HVO i bränslet för godstransporter, skriver Per Strömberg, vd för Ica Gruppen i rapporten..

På andra områden har Ica backat, om än marginellt. Av Ica Gruppens leverantörer i högriskländer som ska vara socialt reviderade minskade andelen från 97 till 95 procent och så gjorde även andelen med social återrevision, från 80 till 79 procent. Även andelen kvalitetscertifierade leverantörer av egna varor minskade från 86 till 85 procent.

Det här var även sista gången Ica presenterar sin hållbarhetsrapport separat. Framöver kommer hållbarhetsrapporten ingå som en del i den ordinarie kvartalsrapporten.

– Arbetet med olika hållbarhetsaspekter är en integrerad del i vår dagliga verksamhet – och bör därför också redovisas som en del av den, skriver Per Strömberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078