23948sdkhjf

Här är Pressbyråns plan för obemannade butiker

Pressbyråns obemannade kontorsbutiker kan bli fem gånger så stora som på bilden och en del av projektet är att testa tekniken för framtiden.

Fri Köpenskap kunde i går berätta att Pressbyrån släpper ett nytt butikskoncept där obemannade enheter ska testas i kontorsmiljö. Många tänker kanske en större godisautomat men modellen kan bli fem gånger så stor som på bilden.

Vart det landar kommer att bero på vad kunden vill ha men vi har tagit fram ett antal förslag på allt från 5 till 50 kvadratmeter, säger Mariette Kristenson, vd på Reitan Convenience Sverige till Fri Köpenskap.

Konceptet blir ett utmärkt sätt att testa den obemannade tekniken för framtiden.

Pendeltåg, flygplatser och andra ställen med mycket folk och ont om yta skulle absolut kunna vara intressanta för obemannade butiker men först ska vi testa och utvärdera tekniken, förklarar hon.

Samtal förs med ett antal företag i olika storlekar och förhoppningen är att ha en eller ett par enheter på plats i fikarummen innan sommaren.

Mariette Kristenson, vd, Reitan Convenience Sverige.

Även sortimentet är öppet men ett tiotal av de bästsäljande produkterna i varje kategori vill de åtminstone inrymma.

Sedan kommer det att variera. Vissa kanske vill ha ett brett utbud av tidningar medan andra i princip vill ha fulla sortimentet. Vi har ett bra butiksnät i ryggen vilket gör oss flexibla, konstaterar Mariette Kristenson.

Hur blir det med färskvaror?

Det kommer att finnas ett brett utbud av färskt bröd, färdiga mackor och färdiga måltider till exempel.

Stockholm, Göteborg och Malmö är i en uppstartsfas extra intressant men Reitan Convenience, som driver Pressbyrån har verksamhet över stora delar av landet och det är också visionen för de obemannade kontors-butikerna.

Vi ser absolut andra platser i landet som aktuella men vi vill gärna etablera dem i kluster så vi ser gärna att samma ort har plats för omkring fem stycken.

Sortimentet anpassas efter kundens önskemål men butiken kan i vissa fall bli fem gånger så stor som på bilden.

Finns det möjlighet att ni på sikt ställer om befintliga Pressbyrån-butiker till obemannade?

Vi arbetar redan i dag med självutcheckningskassor i våra butiker och hur vi bäst tar emot kunderna i framtiden får vi se. Men det är inte otänkbart i vissa lägen, däremot är de lokala köpmännen kärnan i vår affär. 

Hur blir det med säkerheten? Blir det lås?

Vi tittar på olika modeller även där. Smarta lås är ett sätt för säkerhet, kameraövervakning är ett annat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078