23948sdkhjf

E-handelsexperten om Mathem-affären

Ser både möjligheter och problem.

Som Fri Köpenskap kunde berätta på morgonen har Kinnevik med 900 miljoner köpt in sig som största ägare i Mathem med 38 procent av aktierna. Affären ger Mathem 400 miljoner kronor i likvida medel.

En som följer utvecklingen med spänning är e-handelsexperten Urban Lindstedt som driver Sveriges största e-handelspodd, Ehandelstrender.

Mathem har länge varit en duktig aktör som drivit utvecklingen på nätet men i takt med att större spelare som Ica, Coop och Axfood satsar stora pengar på området har Mathem hamnat i en knivig sits, säger han till Fri Köpenskap.

Det nya kapitalet är mycket välbehövligt och kan ge Mathem möjligheter att hitta en egen tydlig nisch, tror han.

Dagligvaruhandeln på nätet är fortfarande ganska undermålig när det kommer till service. Det ekonomiska tillskottet ger kanske Mathem möjlighet att utveckla sitt erbjudande. Snabbare leveranser, bättre plattform och ett ännu tydligare samarbete med Clas Ohlson kanske?

Han framhåller Kinnevik som aktiva, tekniska och e-handelskunniga ägare med ett bra kontaktnät och finansiella resurser. Hurvida det hela går vägen får förstås tiden utvisa men Urban Lindstedt ser också utmaningar.

Satsningen öppnar nya dörrar men lönsamheten är ett problem och sedan vet man inte hur länge Kinnevik stannar. Man kanske bara vill driva upp och sedan sälja iväg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094