23948sdkhjf

UPPDATERAD: Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Strategi- och affärsutvecklingsdirektören ersätter Håkan Åkerström.

Icagruppens direktör för strategi och affärsutveckling (CSO) Liv Forhaug kommer under sommaren att lämna Icagruppen för att bli vd för Martin & Servera-koncernen. Rekrytering av ersättare påbörjas omedelbart.

Det är blandade känslor, det är så klart tråkigt att lämna Ica och alla fantastiska kollegor men det känns väldigt spännande att börja hos Martin & Servera, säger Liv Forhaug till Fri Köpenskap.

Hon tillträdde rollen för sex år sedan och har sedan dess spelat en viktig roll i Icagruppens koncernstrategier. Under hennes första år på posten skapades en ny koncernstruktur efter avyttringen av Ica Norge och förvärvet av Apotek Hjärtat. Därefter har hon lagt grunden för kedjans e-handel och nya tekniska framsteg inte minst inom Ica X.

– Den senaste tiden har vi också byggt upp en liten enhet inom AI och dataanalys.

Vad gör den enheten?

Den jobbar med big data. Vi har stora mängder information som kan hjälpa till att optimera och effektivisera. Det kan röra sig om att ligga rätt i kampanjer till exempel. Vi är ännu i början av denna resa.

Vad tar du med dig till Martin & Servera?

Jag är väldigt tacksam för att få ha varit med på Icas digitala förändringsresa där jag också lärt mig väldigt mycket. Martin & Servera har en annan inriktning men igenkänningsfaktorn är ändå hög i termer av logistik, livsmedel och e-handel. 

Livs Forhaug slutar på Ica till sommaren men tillträder den nya tjänsten den 1 oktober.

Martin & Serveras nuvarande koncernchef och vd Håkan Åkerström slutar sitt uppdrag 31 mars 2019 efter fem år. Han tillträdde som vd i oktober 2013.

- Jag har haft fantastiska år i bolaget och har fått vara med på en härlig utvecklingsresa tillsammans med alla ledare och medarbetare. Jag är stolt över allt det arbete som vi har lagt ner tillsammans och jag har en stark tilltro till framtiden för bolagen inom koncernen, säger Håkan Åkerström i ett pressmeddelande.

Håkan Åkerström har bland annat lett arbetet genom en ny logistikstruktur, ny e-handel, och ett starkt fokus på frågor om ledarskap, mångfald och hållbarhet. Det har enligt Martin & Servera även genomförts flera bolagsförvärv under perioden.

Jag har verkligen uppskattat att arbeta tillsammans med Håkan och är väldigt glad över de fina insatser som han har gjort tillsammans med alla medarbetare. Vi har haft en hög utvecklingstakt och vi har idag en fantastisk position för att fortsätta att utveckla bolaget i framtiden. Med den nya koncernstrukturen på plats är det ett naturligt nästa steg att Håkan lämnar över till en ny vd, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera och styrelseordförande för majoritetsägaren Axel Johnson.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095