23948sdkhjf

Fri Köpenskap ökar snabbt – Tack för förtroendet

Hela 85 procent av er som läser Fri Köpenskap tycker att tidningen är ett bra eller riktigt bra branschmedium. Det framgår av den läsarundersökning som vi genomfört. I samma undersökning svarar 43 procent att tidningen blivit bättre det senaste året.

Det gläder oss. Ett särskilt tack till Anders Schön, Liselott Liljevik och Mathias Karlsson. Biobiljetter är på väg som tack för er medverkan i undersökningen.

Papperstidningen är basen, men kompletteras av en sajt med hög nyhetspuls, ett dagligt nyhetsbrev och närvaro på sociala medier. Allt fler hittar till våra digitala kanaler och återvänder regelbundet för att uppdatera sig. Det kan vi se på trafiksiffrorna. Sedan i höstas har den genomsnittliga trafiken till Fri Köpenskaps sajt mer än fördubblats.

Digitaliseringen har förändrat spelplanen för medierna liksom för så många andra branscher. Precis som inom handeln har tidningarna tvingats se över sina affärsmodeller. Just nu är trenden att allt fler nyhetssajter använder sig av betalväggar. Så även vi. I vårt fall dock bara i begränsad omfattning eftersom vi vill göra våra nyheter så tillgängliga som möjligt för branschen. Ändå får vi återkommande kommentarer om varför vissa artiklar är låsta eller varför det krävs en prenumeration för att läsa e-tidningen.

Samtidigt blir den allmänna acceptansen för tidningarnas betalväggar allt större. Insikten ökar om att det inte är gratis att producera journalistiskt innehåll.

Tack läsare, för förtroendet. Det är för er vi gör Fri Köpenskap.

Artikeln är en del av vårt tema Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125