23948sdkhjf

Ny halvpall lanseras av Svenska Retursystem

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Svenska Retursystem lanserar en ny halvpall som tillverkas i Sverige av gamla kasserade och utsorterade pallar. Det innebär att halvpallarna får ett slutet cirkulärt materialflöde, på samma sätt som bolagets returlådor haft i många år.

Läs också: De är först med bröd i returlådor

– Vårt uppdrag handlar om att effektivisera och miljöanpassa dagligvarubranschens varuflöden. Att bolaget nu lanserar en pall som tillverkas i Sverige med en stor del av återvunnet material från bolagets kasserade pallar är ett stort framsteg för hela branschen som därmed minskar sitt klimatavtryck rejält, säger Martin Torpling, utvecklingschef på Svenska Retursystem.

Den nya halvpallen är utvecklad tillsammans med IPG, Intelligent Packaging Group, i Halmstad. Pallen är anpassad för automatisk hantering, är stabil och tål hög påfrestning. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet.

De första pallarna skickas ut till kunder under februari. Svenska Retursystem kommer fortsätta att rensa ut gamla slitna halvpallar och förbättra kvaliteten kontinuerligt i pallpoolen.

Om SRS halvpallar

SRS halvpallar är standardiserade och anpassade för automatisk hantering. De är friktionssäkra och passar bra tillsammans med SRS Helpall grå. Pallarnas beräknade livslängd är 150 rotationer i systemet. De avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö. Halvpallarna tvättas efter varje användning och passar därför särskilt bra för dagligvarubranschen. Halvpallen lämpar sig väl för exponering i butik.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
6

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Ica-butik har brunnit ned

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Arkiv
Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Anammas kunder slussas till Coop

Katrineholm förbjuder tiggeri

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Slakteri skållade levande kycklingar

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

City Gross och Jontefonden vann pris

Axfood fortsätter köra med Circle K

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Forskning: Med mobilen i handen ökar snittköpen

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Slopar buräggen i emv

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Krönika
”Sänk temperaturen i kylkedjan”

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154