23948sdkhjf

Coop Varberg bygger ut

Sjösätter en större satsning på nätet.

Det går bra för Coop Varberg. Föreningen med bara tre butiker har mer än fyrdubblat omsättningen de senaste tio åren och flaggskeppet Stora Coop Varberg fortsätter att ånga på.

Januari har varit fantastiskt med en omsättningsökning över sju procent jämfört med fjolåret. På helåret 2018 landar vi på 5,2 procent upp, säger föreningens vd Göran Borg till Fri Köpenskap.

Med framgångarna kommer också utrymmesbrist. E-handeln har sedan en tid tillbaka i princip nått taket och trots att man försökt bromsa har den ökat med 25 procent på ett år. Den totala e-handelsomsättningen är nu uppe i 22 miljoner per år och butiken hanterar ungefär 290 ordrar i veckan.

Vi har varken slottider i leveransschemat, bilar eller utrymme för att kunna hantera mer i dagsläget, konstaterar Göran Borg.

Oscar Thors förbereder e-handelsleveranser. Stora Coop Varberg hanterar knappt 300 ordrar i veckan. 

Därför planeras nu en större satsning på e-handeln. Butiken ska byggas ut med 400 kvadratmeter ytterligare hanteringsyta och den nuvarande bilflottan ska förstärkas med en tredje lastbil.

Med den på plats räknar vi med att kunna klämma in ytterligare 100 ordrar i veckan, berättar Göran Borg.

Vid sidan av e-handeln har Stora Coop Varberg länge varit en föregångare när det gäller teknisk innovation och utveckling. Läs Fri Köpenskaps reportage från butiken här.

Butiken ställdes om till formatet Stora Coop hösten 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093