23948sdkhjf

Här hamnar Postnords nya paketterminal

Bygger ny anläggning för paket och styckegods.

Breven må bli färre och färre, men när det gäller paket, pall och styckegods ser Postnord rejält ökade volymer. Det tycks också vara en utveckling som inte stannar av. Därför väljer man nu att bygga en ny paket- och styckegodsterminal i Tostarps industriområde i Helsingborg, invid E4 och E6/E20. 

Catena kommer bygga terminalen, och stå som hyresvärd när den är klar, enligt planerna till sommaren 2020. Ytan kommer att ligga på 18 000 kvadratmeter och anläggningen ska successivt tas i drift under året för att vara i full verksamhet till black friday. 

– Vi etablerar den nya terminalen i ett riktigt logistiknav i södra Sverige, en utmärkt position för att också hantera flöden in och ut ur landet, säger Annemarie Gardshol, vd för Postnord Sverige, i ett pressmeddelande. 

Helsingborgsanläggningen kommer att få både paketsortering och styckegodsterminal. Dessutom anlägger man en distributionshubb på terminalen, så att brevbärare och chaufförer kan utgå därifrån. Terminalen kommer att bli en investering på 250 miljoner kronor för Catena, och hyresavtalet är skrivet på 15 år med ett hyresvärde på drygt 16 miljoner kronor. 

 Logistikposition Tostarps ställning som sydsvenskt logistiknav stärks ytterligare med Postnords etablering, säger Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson. 

Sammanlagt har Catena 280 000 kvadratmeter tomtareal i Tostarp. Efter Postnords etablering återstår 70 000 kvadratmeter för fortsatt exploatering. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079