23948sdkhjf

Mat.se och Eldorado förbereder för det värsta

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Nytt kit ska göra kunderna redo för olyckor.

En storm, kraftigt snöfall eller ett strömavbrott är inte en omöjlighet och om olyckan är framme rekommenderar myndigheterna svenskarna att ha ett lager av matvaror hemma.

Läs också: Mat.se växlar upp med ny veganbutik

En orolig omvärld har gjort att allt fler ägnar sig åt så kallade "prepping", en trend som Mat.se och Eldorado nu hakar på genom att lansera ett särskilt prepping-kit.

– Det handlar inte om att förbereda sig för det värsta, utan att se till att man i alla fall är lite redo ifall något oväntat skulle hända. Med en av våra boxar i skafferiet ska man inte behöva gå hungrig, säger Emma Töpel Hanson, projektledare på avdelningen för egna märkesvaror på Axfood som tagit fram beredskapspaketet åt Mat.se.

Kitet är tänkt att uppfylla myndigheternas råd om vad ett normalhushåll bör ha på lager och ska täcka behovet för fyra vuxna i drygt en vecka och samtidigt vara tillräckligt näringsrikt.

Beredskapspaketen börjar säljas den under vecka 9 och innehåller allt från makrillfileér till jordnötter müslibars. Priset är 99 kr, medan det totala värdet av innehållet uppgår till 350 kr.

Mer om: Eldorado | Mat.se | prepping
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
6

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Ica-butik har brunnit ned

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Arkiv
Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Katrineholm förbjuder tiggeri

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Slakteri skållade levande kycklingar

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

City Gross och Jontefonden vann pris

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146