23948sdkhjf

Coop Oskarshamn backade med miljoner

I den senaste årsredovisningen för Coop Oskarshamn framgår det att föreningen backade med 2,7 miljoner kronor, något som till stor del uppges bero på den omfattande om- och tillbyggnaden av Coop Flanaden, det skriver Barometern.

Även omsättningen sjönk under året med sex miljoner kronor till 437 miljoner, borträknat moms. Räknas Coop Flanaden bort ligger försäljningen ungefär på samma nivå som förra året.

– Den absolut största investeringen i föreningens historia är om- och tillbyggnaden av Coop Flanaden. Under ombyggnationen har butiken haft en lägre försäljning än tidigare, vilket är helt naturligt när man påverkar säljytan under så lång tid, säger Niclas Johansson vd på Coop Oskarshamn till Barometern.

Av konkurrensskäl har Coop Oskarshamn med omnejd, till skillnad från tidigare år, valt att inte redovisa de enskilda butikernas försäljningssiffror.

Investeringarna i Coop Flanaden , som står för cirka en femtedel av föreningens totala omsättning, uppgår till cirka 75 miljoner kronor. Ytterligare elva butiker har även ställt om sitt format under året till en total kostnad på 2,7 miljoner kronor.

Coop Oskarshamn för just nu diskussioner med Kf Göta om en eventuell fusion av de två föreningarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.485