23948sdkhjf

Investeringar raderar vinsten för Coop-föreningen

Coop Kristianstad-Blekinge vänder vinst till förlust, men fortsättter att satsa på nya butiker.

Konsumentföreningen Coop Kristianstad-Blekinge minskade sin försäljningsvolym med 3,5 procent under 2018. I pengar minskade omsättningen med 11 miljoner kronor till 912 miljoner kronor, vilket ger en minskning med 1,2 procent i löpande priser.

Rörelseresultatet rasade till en förlust på 14 miljoner kronor, jämfört med en vinst på 3 miljoner kronor 2017.

Resultatförsämringen beror både på de minskade försäljningsintäkterna och högre kostnader, skriver föreningen i sin årsrapport. Det gäller både kostnader för omfattande investeringar och ombyggnader, samt högre kostnader från Coop Sverige och KF.

Under året har en större ombyggnad gjorts av Coop Extra i Eslöv, och en ny stor Coop har byggts i handelsområdet Flygstaden i samma stad. Båda dessa invigdes nu i början av det nya året.

Extrabutiken i Eslöv var under nästan hela året en byggarbetsplats, vilket medförde stora försäljningstapp. Även Coop City i Kristianstad ojch Coop Extra Hässleholm tappade i försäljning.

– Glädjande inslag i försäljningen är att vi ser bra försäljningsökningar i våra omställda butiker, säger föreningens vd Richard Hedsand i en kommentar.

Under året ställdes butikerna i Broby, City Kristianstad, Degeberga, Knislinge, Rödeby och Sölvesborg om till det det nya Coopformatet. Det innebär att 16 av föreningens 18 butiker nu är omställda. De återstående två byggs om i år.

Under de följande två åren planeras två nya stormarknader, Stora Coop Härlöv Kristianstad och Stora Coop Ronneby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159