23948sdkhjf

Willys öppnar butik vid gränsen

Willys öppnar en butik i gallerian Shopping Strömstad nära den norska gränsen.

I området finns två Eurocash-butiker varav en är profilerad Eurocash och den andra går under namnet Strömstad Mat. Det är den sistnämnda som nu profileras om till Willys-konceptet. Den nya Willys-butiken kommer att ha premiär i slutet av 2019.

Det är ungefär 70 procent norrmän vid handelsplatsen men bland lokalbefolkningen är det många som åker till Uddevalla för att handla billiga livsmedel. En prisaggressiv aktör som inte särskilt riktar sig mot norrmännen har varit efterfrågat, säger centrumchefen Ola Persson till Fri Köpenskap.

Butiken får 4 000 kvadratmeter i gallerian i Strömstad, som årligen har 2,5 miljoner besökare.

Strömstad är en spännande ort. Den är inte så stor men har förutom norrmännen också många sommarboende. Willys och Eurocash kommer att komplettera varandra bra på platsen, säger Johanna Eurén, kommunikationsansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Butiken får en vanlig Willys-prägel men kan komma att lokalanpassas en aning.

En större dryckesavdelning för de norska konsumenterna kan till exempel bli aktuellt. Men butiken ska inte ses som en gränshandelsbutik, konstaterar Johanna Eurén.

Willys har sedan 00-talet vuxit från ett fåtal butiker i Västsverige till drygt 200 butiker från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Alla tillsvidareanställda medarbetare i Strömstad Mat erbjuds fortsatt anställning i Willys-butiken. Vissa roller och arbetsuppgifter kommer dock att förändras eller försvinna på grund av konceptbytet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095