23948sdkhjf

Bergendahls levererar till fler kunder

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Bergendahls Food har haft en kraftig ökning av nya butikskunder. Det senaste året handlar det om 30 nya butiker. Det är fria kunder, det vill säga självständiga matbutiker och mindre livsmedelskedjor.

Läs också: Matvärlden köper City Gross-butik

Tillsammans har de nya butikskunderna en omsättning på cirka 250 miljoner kronor, så det handlar om mindre butiker.

Detta är en ökning med mer än 50 procent jämfört med tidigare år, enligt ett pressmeddelande.

– Dessutom har vi för närvarande ett tiotal ytterligare på väg in, som vi diskuterar med just nu, säger Mats Sjödahl, inköpsdirektör på Bergendahls Food, i en kommentar.

Han tror att bakgrunden till framgången är att fler fått vetskap om Bergendahls Foods erbjudande.

Läs också: Glöm inte våra egna entreprenörshjältar

– Den stora anledningen till att vi får allt fler kunder beror på att vi kan hjälpa dem med ett effektivt sortiment, bättre priser och bra kampanjprogram samt att vi har en fungerande logistik med hög servicegrad, som kan tillgodose kundernas behöv när det gäller lagerhållning och transporter. Dessutom har de fria kunderna på marknaden en positiv utveckling, säger Mats Sjödahl.

I transporten och själva leveransen har bolaget också nytta av att man liksom Axfood/Dagab kombinerar ett eget åkeri med externa transportörer.

– Vi gör det för att vi ser ett stort värde i att kunna forma medarbetarna i den egna kulturen, samtidigt som kombinationen gör att vi får en större utväxling och flexibilitet med våra externa transportörer, säger Mats Sjödahl.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Coop lägger ned – på grund av gruva

Coop tar in omtalad vegoburgare

Direkten öppnar i Baronen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Tuff resa mot rätt temperatur

Energiomställning är en svår resa då butiks-besöket ska vara attraktivt

Arkiv

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Coop börjar med hundparkeringar

Norska laxdöden kan kosta miljard

City Gross cateringförvandling ger effekt

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

De kan vinna ekopris

Butik i konkurs: "Beklagar att stans bästa butik tvingas lägga ned"

Ledare
Personalen i skuggan av tekniken

Listan: 21 Ica-kvinnor som får handlarstipendium

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Kopparbergs backar

Zetadisplay visar stark tillväxt

Ekobutik i konkurs

På nytt jobb
Coop rekryterar HR-direktör från Scan

Få kunder anmäler prisfusk

Krönika
Dags att reformera kampanjsystemet

Plus

Vd:n som ska göra Coop coolt igen

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Chefen har ordet
Glöm inte våra egna entreprenörshjältar

Matspars statistik: ”Kvantum på hugget”

På nytt jobb
Ny kommunikationsdirektör på Scandi Standard

Ingen sammanslagning – storfusionen fick nej

Japansk bank investerar miljard i indisk nätmathandel

Jungfrufärd för förarlösa lastbilen

Coop-fusionen blir av – då lämnar föreningschefen

På nytt jobb
Coop-företagare öppnar nytt som frifräsare

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.174