23948sdkhjf

När kommer appen för all typ av mat?

Fri Köpenskaps chefredaktör funderar i en ledare på vad som kommer härnäst när det gäller e-handel av mat.

Matkassar, matplock, färdiga måltider. Det finns många olika alternativ för den som vill beställa mat online och antingen få den levererad hem eller hämta den i butik. Men för den som vill ha lite av varje då?

Visst, det finns tjänster som Foodora, som erbjuder hemkörning från många olika restauranger, men det finns inga svenska appar som rör sig över både butiks- och restauranggränserna. I dag får man betala extra för varje leverans. Det blir dyrt och besvärligt i en tid då bekvämlighet ligger högt på dagordningen.

 Kraven ökar och unga människor är vana vid att kunna göra nästan allting på mobilen. Planera resor, leta boende, göra bankärenden, shoppa kläder, läsa nyheter, kolla på tv-serier, övervaka träningen. Det finns en app för allt.

I Johannesburg görs nu försök att möta den digitala generationens förväntningar även på matfronten. Sydafrikas Sunday Times berättar om appar där kunder, inom ramen för samma gränssnitt, kan beställa matvaror, apoteksvaror, alkohol, djurfoder och restaurangmat från ett helt gäng olika butiker och restauranger i samma område.

Appen matchar själv hemadressen med butikerna som ligger närmast geografiskt. En personal shopper samlar ihop varorna som sedan transporteras till dörren. Kunden kan hela tiden följa i realtid var leveransen befinner sig.

Den här typen av tjänst är förstås bara möjlig i större städer och Sverige har sina speciella förutsättningar med stora dominerande matkedjor, men vilken techentreprenör blir först att testa något liknande här?

Mona Johansson, chefredaktör Fri Köpenskap

Artikeln är en del av vårt tema Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11