23948sdkhjf

Tempo växlas upp till Hemköp: ”Bredare sortiment och vassare priser”

Tempo i Malmköping utanför Flen växlar upp till Hemköp den 1 april.

Det känns fantastiskt roligt, det är det här vi har jobbat mot sedan butiken togs över för tre år sedan, säger handlaren Fredrik Alexandersson till Fri Köpenskap.

Genom att slå bort gamla väggar och plocka bort onödiga bakutrymmen har han lyckats öka säljytan från omkring 330 till 400 kvadratmeter.

Vi har behövt bredda för att få plats med sortimentet, men med Hemköp kan vi erbjuda ett bredare utbud och en bättre prisbild, konstaterar Fredrik Alexandersson.

Befolkningsmängden i byn, cirka 2 000 hushåll, är stagnerande men köpkraften är god och allt fler sommarstugor byggs om till året runt-boenden.

Det finns utmaningar men också underlag för att växa. Med en vassare butik så kan vi hålla kvar matkronorna i Malmköping.

Ett grepp som butiken satsat på den senaste tiden är ett kallkök med egen kallskänka. Köket har bara varit igång i några månader men redan säljs omkring 75 mackor och 50-60 mindre smörgåstårtor i veckan. Även större catering-beställningar blir vanligare.

Vi har absolut fått en bra start, säger Fredrik Alexandersson som hoppas på en stadig tillväxt inom färdigmatserbjudanden. 

Närmaste konkurrent är Coop som ligger 200 meter ifrån butiken.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143