23948sdkhjf

Ocado ökar omsättningen – trots branden i Andover

Etablerar kontor i Washington DC för Ocado Solutions.

Den brittiska e-handelsjätten Ocado Group, som säljer mat på nätet och levererar robotlager till bland annat Ica, fortsätter att växa. Omsättningen från årsskiftet fram till den 13 mars ökade med 11,3 procent jämfört med samma period förra året, rapporterar BBC. 

Ändå har försäljningen påverkats negativt av den omfattande brand som pågick under fyra februaridagar i lagret i Andover. Mer än 30 000 order, 10 procent av Ocados totala kapacitet, har levererats från Andover.

– Branden har varit en motgång, men bara en tillfällig sådan. Vårt team har arbetat hårt med att minimera störningarna för kunderna och vi kommer att bygga en toppmodern ersättningsanläggning som speglar alla innovationer och förbättringar som vi gjort sedan Andover öppnade i november 2016, sa vd:n Tim Steiner i samband med att siffrorna presenterades.

Icas centrala plocklager kommer i det närmaste att bli en kopia av just Andover-lagret. Läs mer om det här.

I veckan har Ocado också gått ut med att företaget ska öppna kontor i Washington DC. I väntan på det permanenta kontoret så kommer Ocado Solutions amerikanska verksamhet att skötas från Tysons, Virginia. Etableringen hänger ihop med det partnerskap som Ocado nu utvecklar med Kroger i USA och Sobeys i Kanada.

Förra månaden annonserade Ocado även ett samarbete med den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer. Det ska enligt planen starta senast i september 2020 då Ocados nuvarande avtal med Waitrose har gått ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11