23948sdkhjf

Hemköpsbutik stänger ett år

Hemköp i Sjöbergshallen i Sollentuna tvingas stänga i 12 till 15 månader med start i den 1 oktober. Orsaken är att att byggherren Amasten påbörjar en större renovering av fastigheten. Det berättar Vi i Sollentuna som var först med nyheten.

Det hade varit optimalt att kunna hålla butiken öppen under ombyggnaden, eller att fastighetsägare kunde bygga klart vår butik och att vi sedan kunde flytta in direkt. Men av olika anledningar går inte det, säger handlaren Hasse Roosmark till Fri Köpenskap.

Tillsammans med Malin Roosmark har han drivit butiken i tolv år och renoveringsbehoven har funnits nästan sedan starten.

Vi har haft stora renoveringsbehov en längre tid med nästan 25-åriga inventarier. Även med den tidigare fastighetsägaren har det länge varit planerat att renovera så vi har inte velat göra de investeringar vi skulle behöva göra innan själva lokalen fräschats upp, berättar Hasse Roosmark.

I samband med ombyggnaden får de ytterligare omkring 1 000 kvadratmeter säljyta.

På lång sikt kommer detta att bli riktigt bra även om det så klart blir kännbart att hålla stängt under en så lång period, konstaterar Hasse Roosmark.

Enligt fastighetsägaren ska renoveringen innebära ytterligare två till tre butiker i centrumet. Hasse Roosmark tror inte att det rör sig om livsmedelsbutiker.

Nej, någon sådan marknad finns inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094