23948sdkhjf

Lidl fick betala 250 000 – kan bli mycket dyrare för andra

Lidl tvingades nyligen betala en kvarts miljon kronor för skyltar och cykelgarage utan bygglov gällande butiken i Falkenberg. Det skriver Hallands Nyheter som också gjort en egen koll bland andra kedjor i området.

Och enligt tidningen är flera kedjor i farozonen. Inte minst ska Coops nya butik i Falkenberg uppförts med kundvagnsgarage och stora skyltar på parkeringen utan bygglovsansökan. Skyltar ska enligt tidningen utformas med hänsyn till omgivningen och kungvagnsgarage är en byggnad som kräver bygglov. Det behövs därmed ritningar som visar den tänkta utformningen men Coop menar att kommunen borde ha begärt in dessa handlingar.

– Har vi skyldighet att begära in handlingar eller ska den som söker bygglov lämna in handlingar på eget initiativ? Jag menar att de borde ha lämnat in dem, säger byggnadsinspektör Per Fält till tidningen.

Om Coops agerande skulle visa sig vara felaktigt kan sanktionsavgiften enligt tidningen bli ”mycket hög”, eftersom avgiften räknas på skyltars och byggnaders yta. Utöver skyltar har Coop enligt tidningen byggt flera kundvagnsgarage. Coop har nu enligt Hallands Nyheter lämnat in en bygglovsansökan och menar att de för en dialog med kommunen för att lösa ärendet.

Tidningens koll visar också andra butiker i staden inte lämnat in ritningar på skyltar. Willys är ett exempel och även Ica Kvantum uppförde nyligen två dubbelsidiga skyltar att addera till de sex som redan finns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078