23948sdkhjf

Efter 26 år – Hemköp lägger ned citybutik

Hemköp har funnits på Kyrkgatan i centrala Östersund i 26 år. Men till sommaren tvingas butiken slå igen på grund av dålig lönsamhet. Det skriver Östersunds-Posten som var först med nyheten.

– Det känns mycket tråkigt både för mig själv och alla medarbetare, säger butikschefen Claes Lindholm till Fri Köpenskap.

Trots att butiken dragits med försluter kom det ändå lite som en chock.

– Jag har jobbat i butiken sedan 2012 så det känns så klart tungt. Men framförallt känns det jobbigt för alla i personalen, konstaterar Claes Lindholm.

Fackliga förhandlingar är enligt Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp, inledda och butiken beräknas stängas vecka 24, veckan innan Midsommarveckan. 

Det är mycket tråkigt. Butiken har haft dålig lönsamhet i flera år och vi har försökt att vända utvecklingen både genom ombyggnationer och förändrat sortiment. Men det har inte gått, säger hon till Fri Köpenskap.

Personalen meddelades i torsdags förra veckan. 13 anställda mister sina jobb.

– Samtliga anställda har erbjudits nya tjänster i andra Hemköpsbutiker men eftersom vi inte har någon annan butik i Östersund så blir det inte i samma stad, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp till Fri Köpenskap.

Närmaste Hemköpsbutiker ligger i Härnösand, Huddiksvall och Örnsköldsvik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109