23948sdkhjf

Kika in Coops nya moduler – visades på mässa

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Den 27 mars samlades hundratals butikschefer från Coop och leverantörer på kooperationens årliga färskvarumässa på Intra City i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Läs också: Snart öppnar Coop flera darkstores

Lokalen var fullpackad med en blandning av leverantörer, både externa och Coops egna som både presenterade nyheter men även gamla klassiker. Mässan fördubblade nästan besöksantalet från förra året, då var det 600, nu närmare 1100.

I Coops EMV-sortiment fanns det en hel del nyheter, främst bland dem märktes en ny mozzarella, helt nya premium-charkuterier med svenskmärkning och guldetikett samt tofubaserad "sill".

Kött- och chark tog plats i utbudet med leverantörer som Tulip, Kronfågel, Taylor's & Jones med flera, även om flera köttfria alternativ också var med på mässan. Det sammanföll även med att Coop under dagen presenterade nyheten om att de nu kommer att börja sälja naturbeteskött.

– Köttförsäljningen har inte minskat i handeln men den har minskat på Coop och det måste vi jobba på att förbättra. Vi måste fokusera på och ta tillbaka det gapet som uppstått, sa Sirkku Erlandsson, affärschef färska varor under det föredrag som hon höll under dagen.

Läs också: Fler butiker börjar med komposterbara påsar

På mässan visade Coop även upp två av de moduler som ingår i Coops nya modulkoncept, Äta nu och Café som drog ögonen till sig. Framförallt Äta nu, ett koncept som ska ligga långt fram i butiken intresserade många med sitt snabba utbud och kaffemaskiner som påminde mer om en convenience-butik än en dagligvarubutik.

– Äta nu har ett kort kundvarv. Det finns ett antal mål till alla tider under dagen där man kanske inte har tid att gå in i hela butiken, säger Staffan Fri, projektutvecklare Foodservice på Coop.

På mässan kunde även den som ville pröva på den nya veganska glassen från Malmöbaserade Köld som lanseras i dagligvaruhandeln, växtbaserad färs från Norvida eller helt nya färdiga grönsaks- och salladsblandningar från Steglinge gård, Vidingegrönt och Everfresh.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica-butik har brunnit ned

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

2

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Arkiv
Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Katrineholm förbjuder tiggeri

Köttföretag får böta efter sågolycka

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Slakteri skållade levande kycklingar

City Gross och Jontefonden vann pris

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Krönika
”Sänk temperaturen i kylkedjan”

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.167