23948sdkhjf

Coop lanserar eget unikt naturbeteskött

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Coop vill öka den biologiska mångfalden och och hålla landskapen öppna - och lanserar därför naturbeteskött under eget varumärke.

Läs också: Snart öppnar Coop flera darkstores

Från och med veckan 15 kommer det finnas en ny sorts kött i Coops diskar som kommer från marker som varken såtts, plöjts, gödslats eller bearbetat smed maskiner på minst 20 år. Köttet kommer dessutom att hängmöras i minst två veckor.

– De här markerna klassas som Sveriges regnskog eftersom det råder ungefär lika stor artrikedom där som i regnskogarna och vi ser att allt fler av de här områdena växer igen så vi gör den här satsningen först och främst ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Majsan Pense kategorichef för kött på Coop till Fri Köpenskap.

Förutom miljö- och hållbarhetsaspekten menar Majsan Pense att köttet dessutom kommer att hålla en mycket jämnare kvalitet, vilket tros kommer ge fördelar bland konsumenter med höga krav.

– Kvalitetsmedvetna konsumenter kommer att märka den jämna kvalitet som finns här. Och jag hoppas även att några av de som slutat köpa på grund av klimatpåverkan kommer tillbaka, säger hon.

Läs också: Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Köttet kommer att finnas som flera olika detaljer, allt från köttfärs till ryggbiff men butikerna får ha i åtanke att det bara finns en viss mängd av naturbetesköttet att tillgå, tar det slut så tar det slut. Färsen kommer dessutom att säljas på rulle, vilket är mer hållbart än andra alternativ.

Försäljningen av naturbeteskött kommer också att till viss del bli en informationskampanj då kunskapen om vad naturbeteskött är för något inte kan anses vara allmän.

– Vi kommer att vara väldigt tydliga med att det gäller just naturbeteskött och vad det är och informera om det i flera olika kanaler. Nu handlar det om att lära konsumenterna exakt vad det innebär, säger Majsan Pense.

Prismässigt kommer det nya köttet ligga någonstans mellan konventionellt och KRAV-märkt.

Mer om: Coop | Kött
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica-butik har brunnit ned

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

2

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Arkiv
Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Katrineholm förbjuder tiggeri

Köttföretag får böta efter sågolycka

Slakteri skållade levande kycklingar

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

City Gross och Jontefonden vann pris

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.196