23948sdkhjf

Handlarkarusell inom Tempo, Coop och Hemköp

Handlarparet Roger och Jenni Jonsson som driver Tempo Träffen i Vimmerby lämnar för att ta över den oprofilerade Hemköpsbutiken Sallerups lågprismarknad i Eslöv.

– Vi tar över den nya butiken i augusti. Först ska vi sälja huset här och sedan hitta ett nytt boende. Framförallt ska det bli underbart att njuta av sommaren efter 15 år utan semester, säger Roger Jonsson till Fri Köpenskap.

I samband med övertagandet av butiken profileras den om till Tempo.

– Butiken har haft ett ganska stillastående sortiment en längre tid. Den har till exempel en specialavdelning som omsätter tre miljoner kronor. Vi kommer i stället att kraftigt minska det sortimentet och fokusera på färskvaror i stället, säger Roger Jonsson.

Bakning och grillning är områden som de rönt stora framgångar inom innan. I den tidigare butiken sålde de grill för 1,4 miljoner årligen.

– Ganska mycket för en butik som omsätter 20 miljoner. Den typen av kunskaper vill vi ta med oss till den nya butiken. Samma med bake off-bröd och andra färskvarusatsningar.

Den nya butiken har 1 400 kvadratmeter säljyta och omsätter 25 miljoner kronor. Butiken ligger inom pendlingsavstånd till Helsingborg, Malmö och Lund.

– Det känns som att det är ett jäkla tryck på orten så det ska bli väldigt spännande att komma igång. Det kommer delvis att handla om att ta fighten om pendlingshandlarna.

Är det aktuellt att växla upp till Hemköp på sikt?

– Det är inte omöjligt men bedömningen är att omsättningen i dagsläget är lite för låg för att Hemköpskonceptet ska vara optimalt. För det skulle vi behöva få upp omsättningen ytterligare fyra-fem miljoner. Men Hemköp är inte alltid svaret utan båda koncepten har sina fördelar och nackdelar. I dagsläget passar Tempo bättre för vår butik.

I samband med flytten får Tempo i Vimmerby också ny ägare. Handlaren heter Björn Johansson och han har tidigare varit butikschef på Coop ett stenkast bort.

– Det var en viktig del i hela pusslet. När man drivit en butik så pass länge som vi gjort så vill man lämna över den i trygga händer. Och det kunde inte bli bättre. Björn är en lättsam person som har lång erfarenhet och bra lokalkännedom. Han har alla förutsättningar för att lyckas, säger Roger Jonsson.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142