23948sdkhjf

Hårt slag för Paradiset – backade 40 miljoner

Paradisets tre butiker gjorde en samlad förlust på knappt 40 miljoner kronor förra räkenskapsåret. Det konstaterar tidningen Icanyheter efter att ha sammanställt de fyra årsredovisningarna.

Den totala nettomsättningen steg med 27,4 procent enligt det brutna räkenskapsåret som slutade i augusti 2018 och koncernens försäljning uppgick enligt tidningen till knappt 115 miljoner kronor.

Men när det gäller resultatet ser det sämre ut. Rörelseförlusten ökade enligt Icanyheter till 39,6 miljoner kronor vilket är en försämring med tolv miljoner kronor jämfört med året dessförinnan.

– Det kostar att bygga en ny matvarukedja och det har jag vetat sedan sekund ett. När Täby öppnar har vi öppnat fyra butiker och e-handel på tre och ett halvt år. Det är en mycket snabb takt, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Nettoförlusten för moderbolaget och de tre dotterbolagen försämrades enligt Icanyheter med 13 miljoner kronor och blev totalt minus 41,5 miljoner kronor. Men Johannes Cullberg är ändå komfortabel om att Paradiset har en god framtid i dagligvaruhandeln.

– Som koncern kommer vi att göra en förlust även nästa år men butiksverksamheten kommer att fortsätta bättra sig och till stor del vara lönsamt nästa år. City-butiken var kassapositiv förra året och det nya NK-konceptet kommer att snabba på utvecklingen, säger han till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096