23948sdkhjf

Ica Sveriges vd till Stadium

Tar plats i sportkedjans styrelse.

Anders Svensson, vd för Ica Sverige, tillträder som styrelseledamot Stadium Groups styrelse den 1 april.

– Stadium är det ledande varumärket för sport och sportmode i Sverige. Företaget präglas av ett starkt entreprenörskap och en vinnande företagskultur. Jag ser fram emot att bidraga till Stadiums fortsatta utveckling i en bransch under stor förändring, säger Anders Svensson, nytillträdd styrelseledamot i sportkedjans styrelse i en kommentar. 

Anders Svenssons inträde i sportkedjan sammanfaller även med det datum då sportkoncernen återigen till 100 procent ägs av grundarna Ulf Eklöf och Bo Eklöf med respektive familjer efter återköp från Ikano. Skilsmässan aviserades i september i fjol.

Anders Svensson är sedan 2009 vd för Ica Sverige och är även vice vd för ICA gruppen, ordförande i Svensk Handel och därtill styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och i Svensk Dagligvaruhandel Ekonomisk Förening.

I sportkedjans styrelse får Anders Svensson sällskap av grundarna Ulf Eklöf och Bo Eklöf, sportkedjans Karl Eklöf, Ikanos vd Jesper Schmidt, styrelseproffset Christel Kinning, Starcoms vd Linda Palmgren  och styrelseordförande Birger Lund.

Sportkoncernen har cirka 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland och i koncernen ryms koncepten Stadium, Stadium Outlet och Sneakers Point.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11