23948sdkhjf

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Säkerhetschefens roll i svenska organisationer blir allt viktigare. Samtidigt förändras rollen snabbt. SSF Stöldskyddsföreningen diplomutbildning SSF Säkerhetschef vet vilka utmaningar som krävs i framtiden för alla säkerhetschefer.

– Säkerhetsfrågan är inte längre något teoretiskt. Det är inget som du bara har i en pärm, utan dina kunskaper måste ständigt utvecklas – vara två steg före utvecklingen, säger Tomas Devenyi.

Spaning in i framtiden

Tomas Devenyi är säkerhetskonsult för diplomutbildningen SSF Säkerhetschef. Han spanar i framtiden och ser nya områden för säkerhetschefer som är betydelsefulla. Nämligen affärsmannaskap.

– Säkerhetschefen måste förstå verksamheten som helhet. Vad är det min organisation vill uppnå och hur kommer säkerheten in i det? Det är oerhört viktigt i dag, liksom i framtiden, säger han.

Han pekar på den generella omvärldsförändringen som en orsak. En annan är förstås teknikutvecklingen. Samhället har som vi alla vet blivit mer komplext, vilket i sin tur kräver mer av säkerhetschefen och dess kompetens.

Viktigt bygga nätverk

Runt hälften av deltagarna på SSF Säkerhetschef kommer vanligen från offentlig sektor, andra hälften från näringslivet.

– Att bygga ditt yrkesnätverk är synnerligen värdefullt och dina kurskamrater kommer att utgöra ett mycket värdefullt nätverk för dig, säger Tomas Devenyi. 

Här kan du läsa mera om hur du kan utvecklas som säkerhetschef
Här görs anmälan till SSF Säkerhetschef – kursstart 17 september

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079