23948sdkhjf

Östenssons nio butiker går över till Hemköp

Det fristående familjeföretaget Östenssons med nio butiker i Östergötland blir en del av Hemköp. Varumärket lever vidare, men butikerna går från och med den 1 september in som fristående handlare inom Hemköp. Samarbetet innefattar inköp och logistik via Axfoods logistikbolag Dagab, IT, Hemköps lojalitetsprogram och marknadsföring. Östenssons byter därmed leverantör från Bergendahls som varit samarbetspartner sedan 2006.

Östenssons Livs AB har fyra butiker i Motala. Övriga finns i Linköping, Vadstena, Skänninge och Borensberg. 

– Med glädje välkomnar vi nio välskötta butiker till Hemköpsfamiljen och vår handlarförening. Östenssons butiker faller väl in i Hemköps koncept. De är välsorterade och inspirerande med fokus på färska och lokala råvaror, säger Thomas Gäreskog, vd på Hemköp.

Familjeföretaget Östenssons grundades 1963 av Gösta Östensson och ägs nu av dottern Karina Lindblad och hennes man Håkan Lindblad. Företaget har 240 med-arbetare och omsatte 600 miljoner kronor 2018. Utöver butikerna har den östgötska kedjan ett bageri, en styckcentral och cateringverksamhet. 

– Vi ser fram emot samarbetet med Hemköp som tillför ny kompetens och ger verktyg som skapar förutsättningar för vår fortsatta tillväxt. Våra värderingar med fokus på matglädje och omtanke om råvaran stämmer väl överens, säger Anders Lindblom, vd på Östenssons.

Hemköp består av närmare 200 butiker. Cirka två tredjedelar är handlarägda, precis Östenssons kommer att bli. Övriga ägs av Axfood.

Hemköps vd Thomas Gäreskog avslöjar mer kring affären här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.251