23948sdkhjf

Här blir överskottsplantor till pesto

Ört- och salladsproducenten Svegro lanserar nu örtpesto gjord på räddade överskottsplantor från företagets växthus på Färingsö utanför Stockholm.

Peston tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och kommer att säljas i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallblandad och fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

De nya produkterna blir också de första att bära Svegros egen märkning Räddat grönt som används för produkter baserade på räddade råvaror, och fungerar som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete. – Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De håller precis samma höga kvalitet som resten av våra plantor men kan vara för små, eller i överskott. Dessa blad räddas nu genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan, säger Kristin Orrestig, produktionschef på Svegro, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081