23948sdkhjf

Ica Online får ny Pricer-teknik

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen skrivit om Pricers blinkande hyllkantsetiketter som sparar tid vid e-handelsplock.

Tjänsten är ett tillägg till de digitala etiketterna och fungerar så att varan börjar blinka när plockaren kommer med vagnen.

Varorna är ganska lika så även för den erfarna plockaren tar det lite tid att hitta rätt vara. När skyltarna blinkar går det mycket snabbare, säger Sven Calissendorff, vd på Strongpoint till Fri Köpenskap.

Ica Maxi i Alingsås har varit testbutik för tekniken men nu har tjänsten släppts centralt hos Ica Online.

Det har fungerat bra överlag. Det sparar olika mycket tid beroende på hur erfaren plockaren är. Ju nyare plockaren desto mer tid sparar man. En väldigt erfaren plockare sparar inte så mycket tid men ingen förlorar tid och tidsbesparing är alltid bra, säger Johan Kristianson, butikschef på Ica Maxi i Alingsås till Fri Köpenskap.

I längden blir tidsbesparingen ganska stor, menar Sven Calissendorff.

Mätningarna visar att man i genomsnitt sparar mellan sex och nio sekunder per vara plockad. Det kan låta lite men på ett år blir den besparingen ganska stor, konstaterar han.

Läs om hur du får ditt butiksplock lönsamt i Fri Köpenskaps omfattande e-handelsreportage med Maxi-handlaren Daniel Kvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141