23948sdkhjf

Ung Coop-företagare växlar upp med en butik till

Lucas Elgehed blev butikschef på Coop Söder i Växjö när han var 20 och blev Coop-företagare för Coop Åseda som 23-åring. Nu har han hunnit fylla 26 och har drivit butiken i tre år.

Det har gått bra. Vi har ökat omsättningen med ungefär 10 procent per år, vilket är väldigt bra för en butik på landsbygden. Normalt i branschen brukar man räkna med 2 till 3 procents ökning per år för den här typen av butik, säger han till Fri Köpenskap.

Framgångarna har inte gått Kf Göta obemärkt förbi och den 1 maj får den unga handlaren ytterligare en butik under vingarna. Det handlar om Coop Lenhovda som ligger knappt två mil bort.

Jag kommer att driva båda butikerna parallellt och går inledningsvis in som butikschef. Men på sikt är ambitionen att även den butiken ska drivas som franchise, säger Lucas Elgehed.

Åseda har ungefär 2 000 invånare i tätorten och Lenhovda har liknande förutsättningar med omkring 1 500. Köpkraften i området är hög.

Förutsättningarna är ganska lika så jag har höga förhoppningar. Det gäller att erbjuda våra kunder och medlemmar en upplevelse utöver det vanliga.

Butiken ligger vägg i vägg med Ica Nära men konkurrensen är inget som Lucas Elgehed räds av.

Så är det även i Åseda. Sedan struntar jag i om det står Ica, Hemköp eller City Gross på skylten. Coop har ett bra koncept i ryggen så det handlar bara om vad man gör av det.

När kan butiken ställas om till franchise?

Det får vi se. Vi har inte satt någon tidsplan utan först ska jag bo in mig lite. Jag vill så klart att det ska gå så snabbt som möjligt men både jag och Kf Göta vill känna oss trygga innan vi tar nästa steg.

Hur är det att vara ung franchise-tagare?

Det har ju alltid varit lite emot mig men själv är det inget jag reflekterar över. Men här är Coop väldigt duktiga tycker jag. Det finns möjligheter att lyckas även om man är ung.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203