23948sdkhjf

Postnord byter ut koncernchefen

Håkan Ericsson får gå.

Annemarie Gardshol kommer tills vidare att fungera som tillförordnad koncernchef för Postnord. Orsaken är att Håkan Ericsson får sluta sitt uppdrag. 

 Som en konsekvens av accelererande marknadsförändringar behöver takten i Postnords omställningsarbete öka ytterligare. Samtidigt måste ett ökat fokus ligga på kärnverksamheten i respektive land, vilket är avgörande för att möta kundernas behov och möjliggöra långsiktig lönsamhet. Styrelsen och Håkan Ericsson har därför gemensamt kommit fram till att det är dags för nytt ledarskap för Postnord, säger Christian Jansson, ordförande i Postnord, i ett pressmeddelande. 

Postnord nämner vidare att brev- och paketmarknaden genomgår stora förändringar och att man behöver ställa om från minskade brevvolymer till en allt större mängd paket. Håkan Ericsson har lett Postnordkoncernen i drygt fem år, en tid som även den präglats av förändringsarbete.  

– Den nya ledningen kommer nu med högsta fart, i samarbete med styrelsen, arbeta fram en plan för att genomföra de nödvändiga omställningarna. Vår ambition är att fortsätta stärka vår ledande position i Norden, säger Annemarie Gardshol. 

Förutom Håkan Ericssons avgång, kommer CFO Gunilla Berg att lämna organisationen. Där kliver Lena Larsson, som nu är head of Group business control, in på posten tills en permanent efterträdare är klar.  

Samtidigt inleds nu rekryteringen av både koncernchef och CFO, med målet att ha tillsatt tjänsterna senast vid årsskiftet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109