23948sdkhjf

Skyddsombudet slår larm inför påsk: ”Coops godisplockare har ont”

Ryggont, stress och ingen ingen tid för återhämtning. Det är verkligheten för godisplockarna om man får tro skyddsombudet på Coops lager i Bro, norr om Stockholm. Särskilt jobbigt väntas det bli under påsken.

När jag pratar med dem säger de att de har det så tungt att de kommer behöva sjukanmäla sig, säger Francis Ngarariga, huvudskyddsombud på lagret till Handelsnytt.

Det var drygt ett år sedan lagret drog igång en verksamhet med godisplock. Efter påtryckningar från skyddsombudet gjordes en riskanalys som visade att de cirka 15 godisplockarna utförde omkring 1 000 lyft dagligen. Många av dem i positioner som särskilt belastar kroppen.

Eftersom inget hänt på ett år har han vänt sig till Arbetsmiljöverket med krav på skyndsamma åtgärder. Roterande schema är ett förslag på åtgärder men skyddsombudet menar att arbetsgivaren bara sätter in nytt folk och använder inhyrd personal istället för att åtgärda problemen. Något som också fått uppbackning av fackklubben.

Vår uppfattning är att ledningen har förhalat den här frågan, säger Osman Yilmaz, klubbordförande till Handelsnytt.

Coops presschef Tobias Rydergren bekräftar att de fått in anmälan.

– Det kommer att ske en inspektion av Arbetsmiljöverket. Vi ser löpande över åtgärder som kan förbättra situationen och efter inspektionen av Arbetsmiljöverket kommer vi ta till oss deras syn på anmälan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125