23948sdkhjf

Restaurang och deli vid ny Lidl

Kedjan testar nytt unikt koncept vid attraktivt läge utanför Stockholm.

Lidl är som bekant på kraftig frammarsch när det gäller nyetableringar och planerar 37 nya butiker fram till 2023 – hittills. En av de nya butikerna som öppnar 2020 ligger i Sigtuna.

Fri Köpenskap kan nu visa hur butiken kommer att se ut och det är långt ifrån kedjans normala etableringsmodell. Butiken får 1 300 kvadratmeter säljyta och miljöcertifieras enligt Breeam. Dessutom får butiken ett helt unikt koncept eftersom det i samma byggnad också planeras restaurang, gym och delikatessdisk.

Vi kommer att ha en gemensam entré till huset men det här är ett enskilt case och inget som representerar Lidl i övrigt, säger fastighetschefen Jonas Strömvall till Fri Köpenskap.

Bakgrunden till konceptet är en markanvisningstävling som Lidl vann, där de boende i en medborgardialog efterfrågade lösningen.

Det blir en matupplevelse utöver det vanliga. Vi är ganska flexibla på Lidl och det här är ett läge som är mycket intressant, konstaterar Jonas Strömvall.

Butiken kommer att ligga vid det nya området i Sigtuna Stadsängar.

Det är ett jättespännande läge vid en rondell som sammanknyter trafik från Uppsala, Märsta och Sigtuna Centrum. Det kan inte bli mycket bättre än så, konstaterar Jonas Strömvall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.642