23948sdkhjf

Ica ska få svenska folket att må bättre

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Definierar tre hälsoutmaningar i den nya framtidsrapporten.

Bakterierna, stressen och hälsoklyfterna. Det är de tre hälsoutmaningar som Ica identifierat och tänker fokusera på i framtiden.

Läs också: Ica bygger nytt e-handelslager i Göteborg

– Vi måste bli bättre på att arbeta förebyggande. Det har vi inte fokuserat tillräckligt mycket på tidigare, förklarade koncernens vd Per Strömberg under Icas framtidsmöte.

För två år sedan presenterade Ica sin första framtidsrapport i samband med firandet av 100-årsjubileet. Nu har matjätten gjort det till en årlig tradition. I tisdags presenterades årets rapport på Icas framtidsmöte – och den här gången handlar allt om hälsa.

Koncernen är redo att ta ett större samhällsansvar. Samtliga delar av Ica; matbutikerna, apoteken, banken och även fastighetsbolaget förväntas bidra på olika sätt.

– Det är komplext och vi måste samverka både med den offentliga och privata sidan. Vi vill bjuda in till en dialog om hur vi ska få Sverige att må bättre. Jag ser det som början på en lång resa, sa Strömberg.

För att hitta fram till de tre viktigaste områdena har Ica tagit hjälp av läkare, forskare och andra experter. Icas framtidsanalytiker Ann-Katrin Tottie tog under mötet över stafettpinnen från Per Strömberg för att fördjupa frågorna.

  1. De resistenta bakterierna gör att vi 2025 riskerar att dö av infektioner som är ofarliga i dag. ”Vi måste gemensamt hjälpas åt i den globala kraftsamling som krävs.”
  2. Stressen och den psykiska ohälsan växer. ”Hur gör vi livet enklare för de många?”
  3. Hälsoklyfterna visar sig bland annat i att livslängden skiljer sig kraftigt åt mellan personer med och utan eftergymnasial utbildning. ”Vi måste skapa tryggare platser.”

– Vi behöver jobba preventivt och se hela bilden. Det finns fler dimensioner än mat och rörelse, sa Tottie.

Mer om: framtidsrapport | hälsa | Ica
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
6

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ica-butik har brunnit ned

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Arkiv
Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Katrineholm förbjuder tiggeri

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Slakteri skållade levande kycklingar

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

City Gross och Jontefonden vann pris

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.189