23948sdkhjf

Så mycket väntas påsken sälja för

Efter julen är påsken handelns viktigaste högtid och årets högtid förväntas inte bli annorlunda. Enligt Svensk Handels påskprognos förväntas försäljningen under påskveckan att öka med 16 procent, eller en miljard i jämförelse med en vanlig vecka.Totalt förväntas svenska folket handla mat för 7,7 miljarder i påsk.

Förra året låg prognosen på 7,4 miljarder kronor men exakt hur påskhandeln då föll ut har Svensk handel inga siffror på men det ser iallafall ut som att årets försäljning kommer att öka i jämförelse med 2018.

– Vi ser att ekonomin överlag tickar på och vi förväntar oss en ökning i jämförelse med tidigare år. I år kommer också skatteåterbäringen tidigt för många fler vilket förmodligen kommer att stimulera handeln ytterligare, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel till Fri Köpenskap.

I prognosen framgår det även att två av tre handlare anser att påsken är viktig för försäljningen. Ägg, är trots att försäljningen minskade förra året en fortsatt storsäljare tillsammans med sill och lax, då det förra årets såldes 37 miljoner ägg. Godis är även det omåttligt populärt, 2017 ökade försäljningen i jämförelse med genomsnittsveckan med 63 procent och 2018 ökade den med 73 procent.

Exakt vilka varor som ökar försäljningen mest under påsken har Nielsen siffror på. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078