23948sdkhjf

Ica bygger nytt e-handelslager i Göteborg

Ny darkstore beräknas öppna i slutet av 2020 och då ha cirka 150 anställda.

Ica har tidigare bekräftat att kedjan planerar ett nytt plocklager för e-handel i en svensk storstad. Nu står det klart att nästa darkstore hamnar i Göteborg. I samarbete med NCC ska Ica bygga ett 17 000 kvadratmeter stort e-handelslager vid Arendalsvägen. Lagret ska förse Icabutikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan.

Det nya lagret beräknas kunna öppna i slutet av 2020 och ska då sysselsätta 100-150 personer. På sikt kan det växa till 500 anställda.

– E-handeln växer snabbt i Göteborg och kunderna ställer högre krav på leveranser och sortiment. Många Icabutiker runt Göteborg har gjort famgångsrika satsningar men volymerna har nu nått en nivå där det är enklare och mer effektivt att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda bättre service till kund, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Ica startade e-handel under 2015 och har sedan dess blivit den största aktören inom e-handel med mat. Förra året öppnades en darkstore i Stockholm för att serva Ica-butiker som vill ha hjälp med plock och leverans till sina e-handelskunder. I slutet av 2020 startar alltså Ica motsvarande service i Göteborg.

Icas fastighetsbolag har även köpt mark i Brunna i Upplands-Bro utanför Stockholm för att där med e-handelsjätten Ocados teknologi bygga ett automatiserat plocklager. Det plocklagret är tänkt att tas i drift 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425