23948sdkhjf

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

I fredags kunde Fri Köpenskap berätta att dagligvarubutikernas konkurrent inom förbrukningsvaror, Rusta, gjort klart med ytterligare ett läge i Stockholm. Det rör sig om Kista galleria där kedjan går in i Ica Supermarkets tidigare lokaler då Ica flyttar upp en våning och växlar upp till Kvantum.

Pusselbitarna faller på plats. Vi har haft bra utveckling i både i Täby och Solna centrum så vi tror på läget. Ambitionen är att öppna under våren, säger etableringschefen Peter Jansen till Fri Köpenskap.

Kedjan har god täckning över hela landet men det är just den sista miljonen invånare i city-lägen som kedjan nu ställt in sitt sikte på. Kunder som kanske inte är bilburna och därmed har svårt att ta sig ut till Rustas 10 externa handelslägen i Storstockholm. Kista galleria ligger förvisso en bit utanför Stockholm men är ytterligare en butik, efter Solna Centrum och den tillfälliga butiken intill NK på Regeringsgatan, som kan nås med tunnelbanan. Målbilden på sikt är ett tiotal butiker inom tullarna och i närförorter till Stockholm.

Vi för åtminstone tre skarpa diskussioner i dagsläget så det är inte omöjligt att vi hunnit göra klart med ytterligare ett läge innan sommaren, berättar Peter Jansen.

Och betydligt fler planeras i närtid. Bara under Rustas nästa verksamhetsår, mellan den 1 maj 2019 och den sista april 2020, planerar kedjan att öppna totalt 19 butiker varav sex i Sverige, åtta i Norge, tre i Finland och två i Tyskland.

I Norge har vi varit igång i fyra år och där har vi nu 29 varuhus. I Finland har vi efter köpet av Hong Kong-butikerna totalt 24 butiker och i Tyskland öppnar vi vår tredje butik efter sommaren, konstaterar Peter Jansen.

Och det är med vind i seglen som kedjan nu trycker på gasen. I Sverige ligger försäljningsökningen i jämförbara butiker på över åtta procent.

Vi känner oss trygga i vår kombination av ett brett sortiment och en tydlig prisstrategi. Nu lägger vi in ytterligare en extra växel, säger Peter Jansen.

Av de sex butikerna som planeras i Sverige är det bara butikerna i Karlshamn och Falkenberg som ännu är kommunicerade externt. Tills vidare är Peter Jansen hemlighetsfull om de kommande etableringarna.

I dagsläget rör det sig om butiker från Stockholm och söderut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11