23948sdkhjf

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Trots att Hemköp Mall of Scandinavia bara är ett par år gammal har butiken sedan vecka 11 varit under ombyggnad. Fri Köpenskap kan nu avslöja planerna.

– Vi kommer att testa ett helt nytt Hemköpskoncept. Det blir en uppgradering av Hemköp City, säger butikschefen Gustav Dellback till Fri Köpenskap.

Butiken kommer att få ett omkring 20 gånger 40 meter stort ”Måltidsrum” mitt i butiken. Konceptet kommer att inrymma en egen food court och innefatta totalt mellan 5-10 kockar.

– Det kommer att finnas sushikockar, varmmatsbuffé och moduler med dumplings och andra typer av färdiga måltidslösningar.

Satsningen innefattar även en hel del vassa produkter från Urban Deli. Hemköp Mall of Scandinavia blir först men ambitionen är att konceptet ska kunna rullas ut till fler butiker.

– Måltidsrummet ligger vid delikatessen så tanken är att man ska kunna komponera sin mat som man vill. Buffématen är på lösvikt men man kan komplettera med styckdetaljer.

Demografin i området passar väl med den nya satsningen.

– Mellan 20 000 och 30 000 anställda jobbar i Arenastaden och därutöver har köpcentrumet väldigt många besökare, så vi säljer mycket färdigmat, berättar Gustav Dellback.

Även andra delar av butiken har väl byggts om?

– Ja, men där handlar det främst om att lära av oss själva och allmänt vässa oss. Det händer så pass mycket i branschen att det inte går att stå stilla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109