23948sdkhjf

Påskens vinnare och förlorare: ”Grillat sköt i höjden”

Stora Coop Visby på Gotland blev en av landets stora vinnare under påsken.

– Förra året sammanföll påsken med lönehelg vilket den inte gjorde i år, så vi var väldigt oroliga när vi gick in i årets påsk, säger butikschefen Markus Wahlgren till Fri Köpenskap.

Men rädslan kunde inte ha varit mer obefogad. När allt summeras landar försäljningsökningen på 15 procent mot förra årets påsk.

– Helt otroligt. Det vi tappade i form av utebliven lönehelg togs igen av ett fantastiskt väder. Folk från fastlandet kom till sommarstugorna i en helt annan utsträckning och grillförsäljningen sköt i höjden, konstaterar han.

Och Markus Wahlgrens tes bekräftas även på annat håll. Hos Ica Nära Järvastaden i Sundbyberg norr om Stockholm blev det snabbt väldigt folktomt.

– Påsken har varit åt skogen, men det var väntat. Påsken är alltid en dålig period för oss eftersom kunderna flyr staden, säger butikschefen Rasmus Samuelsson till Fri Köpenskap.

Just det goda vädret gräddade på fenomenet ytterligare.

– Det blev helt enkelt ännu fler som valde att åka iväg till landställen, fjällen eller på andra resor.

Om försäljningen sprids ut över en längre period är han däremot inte alls orolig.

– Grillförsäljningen har stuckit iväg ordentligt med vädret och även om påsken totalt var kass fick vi fantastisk dag under hemvändardagen i går. Nu väntar både lönehelg och Valborg så det blir fullt ös. När man summerar månaden så kommer det att se bra ut.

En kedja som verkligen lyckats kapitalisera på påskvädret har varit City Gross. Mycket kan kopplas till kedjans tydliga profilering inom färskvaror som kött och fisk men också hem och fritid som utemöbler, grillar och trädgårdssegment. 

– Det har varit en av de bästa påskförsäljningarna någonsin faktiskt. Var och varannan har pysslat med trädgården och eldat igång grillen. Dessutom har vi legat rätt i kampanjerna och gjort många spännande event och happenings i butikerna, säger affärsområdeschefen Daniel Forss till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079