23948sdkhjf

Gränshandelns rekordpåsk – upp 11 procent

Påsken blev en glädjens högtid för gränshandlarna då åtminstone de tre största shoppingcentrumen längs med gränsen slog rekord.

Läs också: Stora Coop vid gränsen varslar

– Vi hade en fantastisk vecka där vi satte rekord igen. Totalt var det 157 046 besökare, en ökning med 11 procent i jämförelse med i fjol, säger Madeleine Ward, centrumchef på Charlottensbergs Shoppingcenter till Nettavisen.

Även på Töcksfors shoppingcentrum, en del av Olav Thons imperium, var påsken en framgång.

– Besöksantalen visar att vi hade cirka 30 procents ökning i jämförelse med tidigare "all-time-high" 2014, säger Lars Erik Erøy, centrumchef vid Töcksfors.

Andelen till den stora ökningen uppger handlarna själva är att de mer än tidigare gått ut hårt och satsat på påsken. Även Nordby Shoppingcenter i Svinesund ökade sin omsättning med fem procent i jämförelse med förra året och drog in 150 miljoner svenska kronor på fem dagar, och det är i princip endast norska kunder.

– I påsk gissar jag att det är ungefär 95 procent av kunderna som är norrmän, svenskarna flyr fältet. Det är i huvudsak norrmän som kommer för att handla, antingen för att ta sig en trevlig resa eller för att fylla upp husvagnen eller sommarstugan, säger Ståle Løvheim, chef för Svinesunds shoppingcenter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11