23948sdkhjf

Starkt år för danska Coop

Nästan dubblar resultatet.

Coop Danmark kan se tillbaka på ett lyckat 2018 med stora investeringar men även plussiffror. Det samlade resultatet för Coop Danmark, samt de självständiga föreningarna låg på 624 miljoner danska kronor, att jämföra med 2017 då det låg på 412 miljoner kronor.

Självaste Coop Danmark nästan dubblade resultatet till 540 miljoner kronor till 303 miljoner. De mindre föreningarna minskade något, resultatet där uppgick till 84 miljoner danska kronor (109 miljoner).

Coops omsättning minskade dock under perioden från cirka 43,6 miljarder danska kronor till 42,8 miljoner, något som till stor del beror en rad butiksnedläggningar.

– Vi sålde vårt stora egendomskomplex i Aarhus, Sønderhøj och Center Syd, vilket gav en extraordinärt stor intäkt som är resultatet av flera års arbete med utveckling av egendomarna. Vi la även ner cirka 80 butiker med underskott, vilket var en stor utgift.. Samtidigt har vi även investerat mycket i framtidsteknologi. Att det samtidigt varit möjligt att behålla en bra drift och realisera ett resultat än året innan är tillfredsställande, säger Coop Danmarks vd Peter Høgsted i rapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078