23948sdkhjf

Eldprov för Coop Gotland: ”Konkurrensen blir mördande”

Med nio procents ökning under 2018 blev Coop Gotland bäst bland alla kooperationens föreningar när det gäller nettoomsättning.

Med omkring 25 butiker på en ö med 60 000 bofasta är konkurrensen om Gotland redan hård. Men nu står aktörerna inför det största eldprovet någonsin.

Konkurrensen kommer att bli mördande framöver, säger Coop Gotlands vd Carl-Johan Stålhammar till Fri Köpenskap.

Dels har Ica Nära Roma efter förra vårens brand nyligen återuppstått med en helt ny och fräsch butik, dels planerar Lidl att göra entré på Skarphällsgatan 5 i Visby med sin första butik på ön – ett stenkast från Willys.

Rivningsarbetet är i gång. Arbetsdatumet är sommaren 2020 men vi kan inte ge något exakt öppningsbesked ännu. Intresset på Gotland har dock varit väldigt stort, det är många som hör av sig och undrar, säger Petra Whitehead, pressansvarig på Lidl till Fri Köpenskap.

Carl-Johan Stålhammar följer utvecklingen med intresse.

Willys och Lidl som grannar. Det kommer att bli ett ordentligt priskrig där, säger han.

Den som känner Lidl vet att de ofta och gärna expanderar med flera butiker när de väl etablerar sig i en stad eller ett område.

– Vi planerar alltid så. Vi bygger alltid mindre enheter och då kan vi ha fler i stället. Hur många det kan bli, det vet jag inte i dag, berättade etableringschefen Jonas Strömvall för Helagotland i samband med avtalet 2017.

Detta är något som Carl-Johan Stålhammar har stor respekt för.

Vi pratar om en av världens största dagligvaruaktörer som har enorma muskler. Konkurrensen kommer bli mördande men vi får fortsätta på den inslagna vägen. Att höras, synas och vara påhittiga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095